6. December 2016

Opskrift på sunde brownies med black beans og juledrys

Af ernæringsekspert Christina Petersen-Bønding
Vores ernæringsekspert Christina har tryllet igen, denne gang med sunde brownies. Og hvor er det skønt med sunde alternativer her i december!
sund brownie med sorte bønner og juledrys

Denne her black bean brownie, også kaldet bønnebrownie, er intet mindre en genial! Hvor underligt det end lyder at komme sorte bønner i en dessert, så garanterer jeg dig for, at du bliver lige så overrasket, som jeg selv blev, da jeg smagte det for første gang. Kagen er blevet serveret for flere i min omgangskreds, og det sjove er, at ingen har kunne gennemskue at brownien rent består af sorte bønner. Når bønnerne kombineres med dadler, moden banan, mandelmel, raw kakaopulver , kokosfibermel, vaniljepulver og lidt havsalt, bliver resultatet en lækker svampet browniebund. Brownien toppes med en cremet masse af kokosmælk, kokosolie, mandelmel, raw kakaopulver, akaciehonning og dadler. På denne masse drysses hakkede gojibær og pistacienødder over for at få et julet udtryk og gør den perfekt at servere til gæsterne som et anderledes og sundere indslag til julehyggen. Brownien er fri for raffineret sukker og smør, den er både gluten- og laktosefri og sprængfyldt med næring og fibre fra bønner og kokosfibermel. 


Du skal bruge (12 brownies): 

Bund

150g økologiske dadler fra Urtekram 

1 moden banan 

1 dåse sorte drænede bønner (240g) 

1 dl økologisk mandelmel fra Urtekram 

½ dl økologisk raw kakaopulver fra Urtekram

3 æg

1 dl økologisk kokosfibermel fra Urtekram 

1 tsk. økologisk vaniljepulver fra Urtekram 

1 knivspids havsalt 


Start med at tænd ovnen på 190 grader. Hak dadlerne i  mindre stykker og kom dem i en pande med 4 spsk. vand. Lad det koge op indtil dadlerne bliver bløde, det gør dem nemmere at blende. Kom dadler, banan, bønner, mandelmel, kakaopulver, æg, kokosfibermel, vaniljepulver og havsalt i en blender eller minihakker, og blend det hele til en ensartet masse. Kom browniemassen i en form beklædt med bagepapir og bag den i ovnen i ca. 20 minutter. Lad bunden køle af.



Glasur

½ dl økologisk mandelmel fra Urtekram 

1 dl økologisk raw kakaopulver fra Urtekram

50g økologiske dadler fra Urtekram 

1 dl kokosmælk

1 dl økologisk kokosolie fra Urtekram 

1 spsk. akaciehonning


Topping 

20g økologiske pistacienødder fra Trope

20g økologiske gojibær fra Urtekram


Hak dadlerne i mindre stykker og kom dem i en pande med 2 spsk. vand. Lad det koge op indtil dadlerne bliver bløde, det gør dem nemmere at blende. Kom dadler, mandelmel og kakao i en blender eller minihakker og blend til massen samler sig. Åben kokosmælken og rør den flydende og tykke masse sammen og tilsæt 1 dl heraf til massen sammen med kokosolien og akaciehonning. Blend indtil den er ensartet og blød. Hæld glasuren over den afkølede browniebund. Hak pistacienødder og gojibær groft og drys det over brownien mens glasuren stadig er flydende. Sæt den på køl i minimum 3 timer og skær den ude i små firkanter. Opbevar kagen på køl for at forlænge holdbarhedstiden. 


Relaterede produkter

Velkommen til Luxplus