Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
sund julekonfekt

Opskrift på sund julekonfekt

Af Christina Petersen-Bønding | Ernæringsekspert
For at december ikke kun er fuld af søde usunde sager, har vores ernæringsekspert lavet sund julekonfekt, som er nem at lave og smager fantastisk!

Julen boomer med konfekt, julekager, æbleskiver og juleslik, og jeg er vild med det! Det er trods alt kun én måned, hvor vi tillader os selv at være lidt mere løsslupne i et samfund med masser af regler om, at du pludselig ikke ”må” spise det ene eller det andet. Selvom jeg er vild med tanken om at give plads til søde sager, når min krop har behov for det, er jeg lige så vild med at eksperimentere med alternativer til de tomme kalorier. Egentlig ikke fordi sunde alternativer indeholder færre kalorier, det gør de sjældendt, men fordi det smager hammer godt, og tilmed bidrager med en masse sunde næringsstoffer. 

I år har jeg lavet de her sunde konfektkugler til juledagene, ligeså vel som jeg til julebordet laver en frisk julesalat. Jeg synes det er dejligt med nogle anderledes indslag til de ellers meget traditionelle tunge retter og kager. Kuglerne indeholder dadler, mandelmel, kanel, kardemomme og friskpresset mandarinsaft. De dyppes i mørk chokolade og overtrækkes med guldglimmer - hvor meget mere julet kan det blive?


Du skal bruge (ca. 32 kugler): 

100g økologiske mandler fra Urtekram

350g økologiske dadler fra Urtekram 

2 tsk. økologisk stødt kanel fra Urtekram 

½ tsk. økologisk stødt kardemomme fra Urtekram

1 mandarin

300g 70% mørk chokolade 

Pynt: Guldstøv (du kan også bruge finthakkede nødder, kokosmel, frysetørrede hindbær mm.) 

Fremgangsmåde 

Kom mandlerne i en minihakker eller blender og blend til mel. Hak dadlerne i  mindre stykker og kom dem i en pande med 4 spsk. vand. Lad det koge op indtil dadlerne bliver bløde, det gør dem nemmere at blende. Blend dadler, mandelmel, kanel, kardemomme og saften af mandarinen til en ensartet masse. Sæt massen på køl en times tid. Rul dernæst massen til små fine kugler. Massen kan godt være lidt klistret at arbejde med. Skyld eventuelt hænderne våde undervejs, så bliver de nemmere at trille. 

Smelt chokoladen over et vandbad og lad den temperere før kuglerne trilles heri. Brug to skeer til at dyppe kuglerne i chokoladen og kom den chokoladebeklædte kugle på et bræt med bagepapir. Drys med guldstøv efterhånden som kuglerne beklædes, inden chokoladen størkner helt. Lad kuglerne køle af indtil chokoladen er størknet. Opbevar dem i en tætlukket beholder. 

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem