Tilføjet som favorit
Fjernet som favorit
13. December 2018
LuxLiving

Opskrift: Kålsalat til julebordet

Af ernæringsekspert Christina petersen-bønding
kålsalat

Det er nærmest blevet en tradition, at jeg hvert år medbringer en frisk kålsalat til diverse julemiddage og juleaften. Salaten er ikke kun spækket med næringsrige vitaminer og mættende råvarer, men er også et frisk modspil til den ellers tunge julemad. Salaten bidrager med sødme og sprødhed der passer perfekt til både and, kylling eller frikadeller. 

Grønkål er så meget mere end grønlangkål og stuvet grønkål, og det samme gør sig gældende for rødkålen, som ikke kun hører sig til på julebordet i en stuvet version. Tilberedningen er alfa og omega! Prøv dig frem med forskellige former for kålsalat, men husk to ting. Udgangspunktet for en god kålsalat er at kålen er snittet fint. Dette gøres nemmest på et mandolinjern. Derudover elsker kål at blive masseret ind i en form for vinaigrette, som giver et godt modspil til den ellers bitre kål og gør konsistens meget lettere spiselig. 

Du kan skabe variation i salaten og udskifte appelsinerne med æbler eller pekannødderne med ristede mandler, pinjekerner eller græskarkerner. Du kan også tilsætte tørret frugt i form af tranebær eller tørrede dadler. 


Du skal bruge (1 stor portion):

Salat: 

200g rødkål

200g fintsnittet grønkål

2 appelsiner

Kernerne fra ½ granatæble

50g pekannødder

1 spsk. agavesirup


Dressing:

1 tsk. dijonsennep 

1 spsk. olivenolie

1 spsk. agavesirup

1 spsk. frisk citronsaft 

1 spsk. æblecidereddike 

½ tsk. salt 

 

Fremgangsmåde

Snit rødkålen fint evt. med et mandolinjern. Bland grønkålen med rødkålen og skyld det godt. Slyng det tørt. 

Rør dijonsennep, olivenolie, agavesirup, æblecidereddike og salt sammen. Hæld blandingen over kålen og masser det godt ind i den og lad den trække. 

Rist pekannødderne på en tør og varm pande til de er gyldenbrune. Hæld agavesirup på imens der røres rundt, så nødderne suger det til sig. Tag dem af varmen og lad dem afkøle på et stykke bagepapir. 

Hæld kålen op i et fad. Skær skrællen fra appelsinerne og skær dem i mindre skiver. Sørg for at så lidt af den hvide hinde kommer med, da det har en bitter smag. Top salaten med appelsinstykker, granatæblekerner og honningristede pekannødder. 

Produkter i artiklen

KOMMENTARER

Luxplus anvender cookies og 3. parts cookies til bl.a. at huske dine indstillinger og give dig en bedre brugeroplevelse.
OK
Velkommen til Luxplus
Luxplus er en webshop og en medlemsklub. Medlemskab koster kun 89,-/md., kan opsiges når du vil - og den første måned er helt gratis. Når du handler til vores medlemspris, opretter du også et medlemskab.

Som medlem får du store besparelser på vores produkter, samt fri fragt på ALLE ordrer.

Vi glæder os til at byde dig velkommen. Læs mere om Luxplus.