pleje af neglene

Neglepleje - Sådan får du lange og sunde negle

Af Camilla Klarskov
Vores blogger giver dig gode råd til, hvordan du får naturligt stærke og velplejede negle. Plus et lille ekstra tip, der kan gøre hele forskellen!

Lange, stærke og pæne negle er noget, som mange af os rigtig gerne vil være i besiddelse af, men som ikke altid kommer lige let. Det kender jeg selv, og i mange år døjede jeg med sarte, skrøbelige negle, der knækkede, så snart de var groet et par millimeter. Not nice!

I løbet af de seneste år har mine negle dog vokset sig længere og længere, og jeg bliver ofte spurgt, om de er lavet hos en tekniker, eller hvad jeg har gjort for at få dem så lange. Det var først, da mine negle igen begyndte at flække, efter jeg for første gang i flere måneder gik uden neglelak, at det gik op for mig, at det var mit konstante forbrug af neglelak, der havde forstærket mine negle.

Det lyder måske lidt underligt, men hvis man tænker over det, giver det god mening, at neglen bliver mere modstandsdygtig, når den er beklædt af et ekstra lag – der skal simpelthen mere til for at knække eller flosse neglen, når der er neglelak på! 

I dag deler jeg derfor nogle simple råd til længere negle, der har fungeret for mig, og så tipper jeg om lækre produkter, der både styrker og giver fine, friske forårsfarver til neglene!Brug neglelak – og gerne gellakker

Som nævnt er mine negle vokset mere og blevet mindre tilbøjelige til at knække, siden jeg begyndte at gå konsekvent med neglelak,. Nu kan man godt gå hen og blive lidt træt af, at skulle lægge en ny lak, så snart neglelakken begynder at skalle efter tre dage, og her kommer den geniale opfindelse, gellakken, i spil. Gellakken – der er i stor fremmarch blandt neglelakproducenter – påføres ligesom en almindelig neglelak og efterfølges af en topcoat, hvilket får lakken til at holde væsentligt længere end en konventionel neglelak. Personligt lægger jeg en ny gellak cirka en gang om ugen, så det er både et nemt og meget lidt tidskrævende step at indføre i skønhedsrutinen. 

Her til foråret er jeg selv vild med friske, pastelfarvede lakker, og har kastet min kærlighed på denne lyserøde sag fra Sally Hansen Miracle Gel, der laver nogle af de bedste og mest budgetvenlige gellakker på markedet! 


Brug en neglelak med plejende ingredienser

Et godt alternativ til gellakker, som jo ikke i sig selv indeholder plejende ingredienser, er neglelakker, der er lavet til specifikke problemområder. OPI er et stærkt brand indenfor dette felt, og i deres produktkartotek findes blandt andet neglelakker og –produkter til alt fra tynde til rillede til korte negle, både med og uden farve. Selv er jeg vild med at bruge naturlige nuancer, som denne sandfarvede lak fra OPI. Den indeholder hydrolyseret hvedeprotein og calcium, der styrker neglene, så de kan vokse sig længere – altså er der tale om et supersmart to-i-ét-produkt!  Giv dine negle et boost 

Er du ikke stor fan af farvede negle eller vil du bare tage dig ekstra godt af dine negles velbefindende indimellem, anbefaler jeg at give dem en kur med dette produkt fra Orly. Produktet, der påføres ligesom en normal neglelak, indeholder blandt andet kollagen, hvedeprotein, keratin og bambusekstrakt, der stimulerer neglene og får dem til at vokse sig længere og stærkere. Nailtrition skal påføres to gange dagligt i en uge (hvorefter det kan fjernes og gentages) og efterlader et fint, let shiny look på dine negle. 


Brug en fil

Når der skal styr på længden af dine negle, er det en rigtig god ide at bruge en fil fremfor en saks eller klipper. Det tager en smule længere at file end at klippe, men med filen har du både bedre kontrol over neglens form, og samtidig minimerer du risikoen for, at neglen flosser i processen, hvilket ultimativt forstærker dine negle. 


Læg en klar lak på indersiden af neglen

Okay, nu lyder det måske en smule underligt, men du kan faktisk forstærke dine negle yderligere ved at lægge et lag klar neglelak på indersiden af din negl. Tricket kan både bruges, hvis du allerede har påført neglelak på ydersiden som normalt, men kan bestemt også bruges i sig selv, hvis du ikke bryder dig om at bruge neglelak. 

 


Den er god nok