Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Hudplejetendenser i 2020 som du skal holde øje med

Hudplejetendenser i 2020 som du skal holde øje med

Af Karina Marcuslund fra Mellisa Organic Skincare
En af de tendenser du for eksempel skal holde øje med er elektrolytter, som du absolut ikke vil undvære i din hudplejerutine. Læs her hvorfor!

Elektrolytter bliver det nye buzz-word, som du absolut ikke vil undvære i din hudplejerutine.

Du kender måske ordet elektrolytter fra sportsdrikke (der også kan noget ret effektivt med at få dig på dupperne igen, når du har tømmermænd!) I fremtiden kommer du også til at høre om elektrolytter i din hudpleje, de er nemlig på vej til at blive den næste hit-ingrediens indenfor beauty-verdenen. Man kan sige, at hvad A-vitamincreme gør for at holde din hud ung og smuk, dét gør elektrolytterne bare inden for det område der dækker: Super-lækker-gennemfugtet-hud-med-glød.

Elektrolytter er kendte for at genskabe fugtbalancen. Så hvis dit ansigt på det seneste har føltes som en mere kedelig og grå udgave, der uanset utallige lag blush og highlighter stadig ikke stråler, så er det måske netop de vigtige mineraler såsom magnesium, potassium, zink, lysin mm. som mangler i din hudplejerutine. 

Hvordan virker elektrolytter i huden?

Vi har talt med Louise Mellisa Klinder, som står bag mærket Mellisa, for at blive klogere på hvorfor de her elektrolytter er sådan nogle rockstjerner indenfor hudpleje og hvorfor vi kommer til at se meget mere til dem i mange af de produkter der skyder op her i 2020. 

“Elektrolytter er som sådan ikke ”nye” i hudpleje”, forklarer Louise, ”Vi har længe været på markedet med vores Mineral Serum. Mineraler og elektrolytter er det samme. Det er bare ”nyt” at omtale mineraler som en ny, hyped ingrediens – nemlig som elektrolytter, og vi ser også flere og flere brands komme på markedet med produkter baseret på netop disse.”

Louise forklarer, ”Mineraler, eller elektrolytter, kan noget helt ekstraordinært med at genskabe hudens fugtbalance og styrke hudens barrierefunktion. Netop de to ting er afgørende for, at du har en flot og strålende hud. Når mineraler blandes med vand får en elektrisk ladning, der nærmest som magi får fugten ind i selv de tørreste hudlag – også de dybere lag, hvor klassiske fugtgivende ingredienser må give op. I huden findes der en slags særlige vandveje (akvaproiner), det er en slags port, som elektrolytter pga deres elektriske ladning nemt smutter igennem. På den måde bliver elektrolytterne derudover også en slags pakkeleverandør for andre gode hudplejestoffer, der kan trylle med din hud. Fx ceramider.

Mineraler og elektrolytter er som sagt det samme, og de er lige så vigtige som vitaminer, når det gælder om at bevare en smuk hud. Udover at de kan trylle tør hud fuld af fugt, så har de også en masse anti-age fordele og virker desuden også som stærke antioxidanter. Især de mineraler, som man kalder spormineraler er meget involveret i de forskellige beskyttende egenskaber af huden. De har vist sig at være afgørende i bekæmpelsen af beskadigelse af overdreven soleksponering, rynker og i at bevare fugten i huden. 

Den nemme vej til flot hud

Der begynder at dukke flere og flere brands op, med elektrolytter i deres hudplejeprodukter. De er værd at kigge efter, for stort set al hud har gavn af seriøs fugtpleje. Groft sagt kan man sige, at en velfugtet hud i balance, udover at se bedre ud, også arbejder bedre. Er huden først dehydreret, så er det dér, det virkelig begynder at gå ned af bakke. Ved tør hud arbejder hudcellerne simpelthen ikke ligeså effektivt, gløden i huden forsvinder, huden føles stram, varm og måske som om den er en størrelse for lille. Den bekæmper heller ikke inflammationer ligeså godt – og sidst men ikke mindst – så er det bare sådan, at de fleste rynker først opstår som tørhedsrynker (undtaget de mimiske rynker). Med andre ord er der rigtig god grund til at berige din hudplejerutine med et produkt der indeholder disse superfugtgivere, som får huden til at ”stråle” indefra. 

Psst!...Mellisa Rensemælk er et multiprodukt, som du også kan benytte som fugtmaske.

Den er god nok