Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Førstehjælp til tør hovedbund

Test: Har du tør hovedbund?

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
..få svaret ved hjælp af to simple spørgsmål og bare rolig: Du får også en effektiv kur mod tør hovedbund.

Det klør. Det svier. Det strammer. Men er det tør hovedbund? Og hvad skal man egentlig gøre, hvis man har tør hovedbund? Læs, hvordan du kan teste dig selv med to simple spørgsmål. Og få gode råd til hvordan du kan gøre din stakkels hovedbund sund igen.

Slip for tør hovedbund med Australian Bodycare

Psst! Vil du tage testen nu? Scroll lidt ned, så er den der :-)

Hvorfor får man tør hovedbund? 

De fleste af os vil en enkelt eller flere gange i løbet af vores liv opleve problemer med hovedbunden. Og én af de hyppigste irritationsformer er tør hovedbund.  

Skiftende vejr og svingende temperaturer er blandt de de mest almindelige årsager til tør hovedbund. Især vinterperioden er hård for vores hud, da den udsættes for frost udendørs og en pludselig varme fra radiatorer indendørs. Det gælder også huden i din hovedbund. 

Men tør hovedbund kan også skyldes vores alder. For med alderen producerer vi i mindre og mindre grad den sebum, som er hudens naturlige olie. Dette får huden til at tørre ud, og den har derved lettere ved at blive irriteret.  

I virkeligheden er der en lang række faktorer, som kan spille ind, når vores hud bliver generet. Det kan også skyldes stress, hormonelle forandringer, kostændring, arvelige tilstande, allergi osv.  Heldigvis er det let at afklare, om du har tør hovedbund - og det samme er behandlingen. 

Test dig selv: Har du tør hovedbund? 

Det er heldigvis let for dig at teste, om du har tør hovedbund. Du skal bruge et spejl – og ellers bruge dine øjne og sanser. Stil dig foran spejlet og læg så mærke til følgende:   

1: Klør din hovedbund – JA eller NEJ?  

Det kan virke banalt, men fordi en tør hovedbund medfører irritation af huden, er det et tydeligt symptom på tør hovedbund, hvis den klør.

2: Små hvide flager, når du klør – JA eller NEJ?

Prøv at klø dig selv i hovedbunden. Drysser det med små hvide flager, der lander på dit tøj?  

Det er især disse flager, som du skal være opmærksom på. Drysser de nemt, og er de små og hvide, skyldes det højst sandsynligt tør hovedbund. Hvis de er gullige og mere fedtede, er det muligvis skæl du lider af. 

RESULTAT: 2 gange JA? Du har nok tør hovedbund 

Hvis du kan sige ja til kløende hovedbund og små dryssende hvide flager, har du højst sandsynligt tør hovedbund. 

Hvad virker bedst mod tør hovedbund?

Det er vigtigt at bruge plejende produkter til at behandle den med, så du ikke irriterer huden yderligere. 

Australian Bodycare har udviklet en komplet plejeserie til hovedbunden, så du får den naturlige balance tilbage i huden.  

Scalp Serum er en hovedbundsmaske, som behandler og forebygger hovedbundsproblemer. Du kan med fordel massere den i hovedbunden 1-3 gange ugentligt inden sengetid, og vaske den ud morgenen efter med Hair Clean Shampoo.  

Hair Clean er en rensende shampoo med naturlige olier, som kan bruges af hele familien. Den indeholder bl.a. tea tree oil, som renser håret effektivt samt kokosolie, der plejer og styrker huden og håret. Den masseres ind i et fugtigt hår, og må gerne anvendes to gange for optimal effekt.  

Hair Care Conditioner bruges efter hårvasken, og fordeles i både hår og hovedbund. Lad den gerne virke i et par minutter inden den skyldes ud.  

Når du er kommet af med dine hovedbundsproblemer, kan du anvende Scalp Serum en gang om ugen for at forebygge fremtidige gener. 

Den er god nok