Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Tørshampoo

Din guide til den bedste tørshampoo

Af Sulaima Sirka Tollesen | Skønhedsekspert
Vi guider dig til hvordan du vælger den allerbedste tørshampoo til dit hår og dine behov. Læs med og bliv klogere på, hvilken tørshampoo du skal vælge

Tørshampoo er et uundværligt produkt både når det kommer til at springe hårvaske over og som et volumegivende stylingprodukt. Men det kræver, at du ved hvordan man bruger tørshampoo korrekt og hvilken tørshampoo, der egner sig bedst til dit hår og dine behov.

I det følgende vil vi besvare jeres hyppigste spørgsmål vedrørende tørshampoo og sidst, men ikke mindst, vil vi præsentere udvalg af de bedste tørshampooer, der findes på markedet. 

Hvad er tørshampoo egentlig?

Tørshampoo kommer på en sprayflaske og selve produktet har en fin pulverform, der lægger sig i håret som et tyndt lag støv. En tørshampoo er altså ikke det samme som en klassisk shampoo, bare i en tør form. Tørshampooens navn udspringer ikke af produktets formel, men er derimod afledt af produktets effekt - tørshampoo kan nemlig anvendes med en virkning , der tilsvarer en normal shampoo, bare i tørt hår. 

Ligesom shampoo kan tørshampoo genopfriske håret og fjerne uønsket fedt og olie. Derfor er en tørshampoo også et uundværligt produkt, hvis du ønsker at skrue ned for antallet af hårvaske. Du kan nemlig sagtens springe en hårvask eller to over ved at anvende tørshampoo i håret. Tørshampooen tilfører dit hår nyt liv og garderer dig i mod fedtet hår. 

Hvordan bruger man tørshampoo?

Som nævnt er en tørshampoo jo ikke en klassisk shampoo, og derfor bruger man heller ikke tørshampoo på samme måde som en almindelig shampoo. Hvordan man bruger tørshampoo afhænger dog af hvad man ønsker at få ud af produktet. Tørshampoo kan nemlig både anvendes som et værktøj til at skippe hårvaske, men også som et decideret stylingprodukt, der tilfører dit hår kærkommen volumen. Ønsker du at anvende tørshampooen til at skippe en hårvask, så er det vigtigt at du ved hvordan man bruger tørshampoo rigtigt til at genopfriske håret. 

Først og fremmest bruger man udelukkende tørshampoo i helt tørt hår. Så hvis du har fugtigt hår som følge af fx regnvejr eller cardiotræning, skal du vente med at påføre din tørshampoo indtil håret er helt tørt. Som udgangspunkt er det vigtigste sted, du kan bruge tørshampooen, helt nede ved hårets rødder. Det er nemlig her snavs og overskydende fedt fra hovedbunden sætter sig. Inddel håret i sektioner og spray tørshampooen ned mod hårrødderne i en afstand på 20-30 cm. Påfør lidt tørshampoo ad gangen, så du undgår at ende med for meget produkt i håret. Lad tørshampooen sætte sig i 1-2 min. og herefter kan du enten ruske lidt op i håret eller rede det igennem med en hårbørste.

Ønsker du herimod bruge din tørshampoo som stylingprodukt, så er der lidt større frihed hvad angår påføring af produktet. Ved at bruge tørshampoo ved rødderne får håret en tiltrængt løft og bruger du derimod tørshampooen i hårets længder, kan du pumpe masser af volumen ind i håret. Tørshampooen giver håret et lækkert, mat finish og masser af tekstur. 

Hvis du følger ovenstående steps til hvordan man bruger tørshampoo korrekt, så garanterer vi at du får det optimale ud af produktet.

Brune lokker? Så anskaf en tørshampoo til mørkt hår

Tørshampoo har som nævnt en pulverkonsistens, der som udgangspunkt er hvid. For personer med lyst hår er dette helt perfekt, da det lyse støv ikke alene absorberer overskydende fedt, men også lysner naturligt op på hovedbunden. Har du derimod mørkt hår kan du ikke uden videre anvende en almindelig tørshampoo, disse får nemlig din mørke hovedbund til at se grå og støvet ud. Du bør i stedet vælge en tørshampoo til mørkt hår. Dem er der heldigvis efterhånden en del af på markedet - populære tørshampoomærker såsom Batiste og Moroccanoil fører begge tørshampoo til mørkt hår. Tørshampoo til mørkt hår indeholder mørke farvepigmenter, som blender naturligt ind i brunt og sort hår og har samme fedtabsorberende effekt, som de klassiske tørshampooer. 

Vælg en tørshampoo uden parfume og parabener

Døjer du med allergi eller sensitiv hovedbund? Så kan du have gavn af at vælge en tørshampoo, som er fri for fx. parfume og parabener. I dag er der heldigvis mange forskellige tørshampooer på markedet og derfor foreligger derfor også et glimrende udvalg af tørshampoo uden parfume og parabener. 

Ovre i den helt naturlige afdeling finder du Dr. Hauschkas Silk Body Powder, som faktisk ikke er markedsført som en decideret tørshampoo, men som gemmer på det samme egenskaber. Silk Body Powder er et økologisk produkt, som er helt frit for syntetisk parfume, parabener og talkum, og så er det heller ikke testet på dyr. I den lidt mindre 

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem