Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
God hårpleje til mænd

God og simpel hårpleje til mænd

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Ved du egentlig hvorfor det er vigtigt at pleje håret som mand? Og hvad risikoen er ved at lade være?

Når det kommer til mænds hårpleje, har jeg som  frisør mange gange hørt fra mine mandlige kunder, at deres hår jo alligevel er kort og bliver klippet friskt hver 4. uge, så hvorfor ofre flere penge på en god shampoo, når supermarkedet har en til en 10’er?

Til det kan jeg kun svare, at en god shampoo eller voks gør meget mere, end bare at rense eller style håret. Noget af det vigtigste man skal tænke på ved sin hårpleje, er hovedbunden. 

Hårshampooen fra supermarkedet til en 10’er er ofte fyldt med silikone. Den form for silikone, som lægger sig som et filmlag rundt om hårstrået - og hovedbunden. 

Som man kan forestille sig, kan en hovedbund med et lag film ikke “ånde”, og hårsækkene kan let blive stoppet til, hvilket ikke er sundt for hårvæksten. Faktisk kan flere opleve pletskaldethed eller meget irriteret hovedbund indtil de skifter deres hårprodukter til noget bedre. 

Hvilken hårpleje til mænd

Jeg kan anbefale at tage et kig på hårprodukter til mænd. De er nemlig fremstillet til mænds tykkere hud, grovere porer, og til at vaske produkter som voks ud, som mange mænd styler deres hår med hver eneste dag. 

Jeg vil vise jer serien fra Tigi Bed Head For Men. 

  • Først og fremmest er det som sagt vigtigt med en god shampoo, så gammel snavs og voks kan komme væk fra håret og hovedbunden. Clean Up Daily er en rensende shampoo som indeholder mentol, der frisker hovedbunden op, og stimulerer hårsækkene til ny vækst. 
  • Vask håret to gange for en optimal effekt. Første gang vasker man produkt, fedt og snavs væk. Ved anden vask får produktet rigtig mulighed for at virke og give sin pleje til hår og hovedbund. 
  • Efter en god vask er det altid at anbefale en nærende balsam. Især hvis håret har lidt længde, eller du ønsker at gro håret længere. Beard And Hair Balm er en blødgørende balsam til både hår og skæg. Så hvis du også har lidt skæg, er det rigtig flot at fugte det, så det ikke kruser, og samtidigt bliver det nemmere at redde ud, hvis det er langt. 
  • Til styling findes der flere forskellige typer, alt efter hvad du foretrækker. Til det korte hår foretrækker mange en voks. Her er Matte Separation Workable Wax virkelig god. Den er en klar favorit blandt mange, fordi den giver en mat finish, hvilket ofte foretrækkes pga. det naturlige resultat. Den indeholder også bivoks som gør, at håret ikke klumper sammen. 
  • Til håret med lidt længde kan man også sagtens bruge voksen, men man kan også bruge Pure Texture Molding Paste. Den er nemlig fugtgivende og indeholder vitamin E samt bivoks. Den gør det muligt at køre fingrene igennem håret hele dagen og dermed at style det på ny, hvis man ønsker. Den giver en lækker finish med mere blankhed end voksen. 
  • Ønsker du et mere skinnende look uanset længde, kan du bruge Slick Trick Pomade. Den er meget let i konsistensen og har et let hold, som også kan styles flere gange i løbet af dagen. Selvom den er skinnende fedter den ikke håret, og er også nem at vaske ud igen. 
  • Til slut har vi Power Play Firm Finish Gel. Den er også en skinnende gelé, men denne er mere fast i formen, og kan derfor ikke styles flere gange i løbet af dagen. Så hvis du ønsker en skinnende finish med et godt hold, er det denne du skal vælge. 

Jeg håber du blev lidt klogere på hårpleje til mænd. 

Den er god nok