Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Glem ikke øjencremen i din hudpleje rutine

Glem ikke øjencremen i din hudpleje rutine

Af Sandra Schjerning | Influencer
Huden omkring øjnene er ekstremt sart og tyndt, og det er derfor ekstra vigtigt med den rigtige pleje til netop dét område.

Al fugt er godt for huden, men ofte så har man en tendens til at glemme øjenområdet. Og det er til trods for at det faktisk er et af de mest udsatte steder på kroppen. Huden omkring øjnene er ekstremt sart og tyndt og det er derfor ekstra vigtigt med den rigtige pleje til netop dét område. 

I huden findes der kollagen som sørger for at bindevævet forbliver spændstig og fast. Jo ældre vi bliver, jo mere mindskes produktionen af kollagen og så er det at huden bliver blødere og mere slap. Hvis man samtidig mangler fugt i huden, så er det nemmere for rynker og dybe linjer at sætte sig. Man kan som sådan ikke stoppe det, men med den rigtige kost, søvn og pleje kan man stadigvæk godt gøre en forskel og sørge for at reducere og forebygge! 

Start med at bruge øjencreme tidligt! 

De fleste kosmetologer anbefaler generelt at man starter med at bruge øjencreme fra omkring 25 års alderen, men man kan ligeså godt indføre øjencreme som en fast del af sin hudpleje rutine allerede fra starten af, da det er langt nemmere at forebygge end det er at helbrede. 

Ud over plejende og fugtende ingredienser, indeholder anti-age øjencremer også aktive indholdsstoffer som gør noget ekstra for huden, ved blandt andet at fugte intensivt, styrke bindevævet, binde fugten i huden eller regenerere huden og styrke dens kollagen niveau, så man opnår en mere spændstig hud, hvor rynkerne ikke får lov til at sætte sig og blive lige så dybe og tydelige.  

Hvorfor bruge øjencreme?

Øjencremens hovedopgave er at fugte den sarte hud omkring øjnene, mindske mørke rande og sænke hævelse. Da en øjencreme ofte er mere rig på ingredienser end ansigtscremen, behøver man ikke ret meget produkt af gangen. Grunden til at man skal bruge en øjencreme og ikke bare en ansigtscreme er at den er finere i konsistensen og indeholder nogle andre ingredienser end en almindelig ansigtscreme. Den passer derfor specielt til det sarte område omkring øjnene. Brug kun lidt af gangen og dup forsigtigt under øjet og hele vejen rundt på siderne. Jeg har læst et eller andet sted at ringfingeren er den finger med “mindst kraft” så ved at bruge den til påføring får man ikke trykket lige så hårdt på huden. Om det er en skrøne ved jeg ikke, men det er i hvert fald altid ringfingeren jeg bruger til min øjencreme! 


Hvilken øjencreme skal jeg vælge?

Øjencreme er en jungle der kan være lidt svær at navigere i. Der findes så mange forskellige cremer på markedet og de dækker mange forskellige behov. Hos Luxplus er der også meget at vælge imellem og jeg har her fundet 4 af mine personlige favoritter, i forskellige prisklasser, så alle kan være med; 

Radical Age Architect er en øjencreme til moden hud, som bekæmper synlige rynker og linjer. Den egner sig bedst til 50 års alderen og opefter og de effektive ingredienser virker udglattende, så huden føles yngre og mere fast. 

L’oreal Revitalift Eye Cream arbejder aktivt med den sarte hud under og omkring øjnene og reducerer rynker med et synligt resultat efter ca. 4 ugers brug. 

NSPA Smoothing Eye Cream er beriget med et aldersbestridende kompleks af hyaluronsyre der udglatter og reducerer forekomsten af fine linjer og lysner øjenomgivelserne for et yngre udseende. 

Estée Lauder Advanced Night Repair hjælper med at komme de trætte øjne og mørke rander til livs. Den reparerer synlige spor af mangel på søvn og kliniske tests viser at huden får et mere klart, fugtet og forynget look og at effekten omkring øjnene kan ses næsten med det samme. 

Tips og tricks til brugen af øjencreme

For at få mest muligt ud af din øjencreme, så start med at rense huden fri for makeup og snavs, dette gælder uanset om du bruger øjencremen i din morgen eller aften rutine, eller begge dele. 

Vask dine hænder inden du bruger øjencremen (eller nogle som helst produkter i ansigtet for den sags skyld) og brug ikke den samme finger til begge øjne, på den måde mindsker du bakterier. 

Påfør cremen forsigtigt under øjet og glem ikke området over øjet, ved dit brynben. 

Pas på med at komme for tæt på øjet, sørg for ikke at komme for tæt på den øvre og nedre vippekant, da det kan skabe irritation og hævelse. 

Hvis du døjer med meget hævede øjne om morgenen, så kan det betale sig at opbevare din øjencreme i køleskabet. Den kolde creme får blodkarrene i huden til at trække sig sammen og samtidig dræne øjenområdet for væske så hævelsen bliver reduceret. 

Den er god nok