Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
forebyg ammehår

Forebyg amme hår med kosttilskud og nærende hårpleje

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Simone, som er frisør og nybagt mor, kommer med tips til hvordan du kan forebygge og minimere amme hår/hårtab efter graviditet og fødsel.

Mange kvinder oplever et stort hårtab efter graviditet og fødsel. Som frisør har jeg set mange tilfælde af det såkaldte “ammehår” i salonen, og vil derfor komme med nogle gode råd til at forebygge hårtabet.

Men hvorfor taber man så meget hår efter fødsel?

Ca. 2-6 måneder efter en fødsel oplever omkring 90% kvinder et større eller mindre hårtab. Oftest ser man selv mest hårtabet omkring tindingerne og hårgrænsen. Det skyldes den store forandring som kroppen gennemgår i løbet af de 9 måneder man er gravid. I graviditeten øges kroppens østrogen- og progesteronniveau, hvilket gør at mange hår bliver i vækstfasen, og derfor kan mange opleve her, at håret vokser som aldrig før. Når man så har født, går hårsækkene i dvale, og derfor oplever man ofte selve hårtabet her.

Man kan selv gøre meget for at forebygge hårtabet. Det aller vigtigste er, at få spist og sovet så godt som det nu er muligt. 

Man kan forestille sig, at den mad vi spiser bliver kørt rundt i kroppen af et tog, og afleverer de vitaminer og mineraler til de vigtigste steder i kroppen. Her er håret det sidste sted toget standser, så hvis man ikke har spist tilstrækkeligt eller næringsrigt nok, så er der intet næring til håret. 


Dette problem kan løses ved at tage et kosttilskud i form af B-vitamin, som kroppen bruger til at lave et flot og sundt hår. Dette vitamin findes bl.a. i Silica Extra fra Berthelsen Beauty Products. Med en kapsel om dagen får man dækket den optimale næring til normal funktion af hud, hår, negle, syn, slimhinder, immunsystem samt den hormonelle aktivitet. Så hvis man ved, at det ikke altid er de mest vitaminholdige madvarer man spiser, kan et kosttilskud være et godt supplement.

Et andet kosttilskud som er mere målrettet hår og negle er VitaYummis vingummier. De smager dejligt af bær, og er kun tilsat naturlig farve og smag. Af de søde vingummibamser, skal man spise to om dagen, for af få sit B-vitamin dækket. Denne løsning er også god til dig, som ikke kan lide at sluge piller, men i stedet spise sød slik ;) 

Et sidste råd som er mindst lige så vigtigt som kosttilskud er hårpleje. Intet hår bliver langt, sundt og stærkt igen, hvis man ikke plejer det godt. Hvis du allerede har tabt meget hår, og føler længderne er meget tynde, kan det være en god ide, at få frisøren til at klippe et godt stykke af, så man starter på en frisk.

Hårpleje til amme hår

Af produkter til ammehår kan jeg anbefale Nioxins serie 3, hvor man får tre gode produkter, som bekæmper hårtab samt gør det nuværende hår mere fyldigt at se på.

Derudover anbefales det i denne “genopbygningsfase” kun at vaske håret en gang om ugen. 

Start med Nioxins Cleanser. Dette er en drøj shampoo, som effektivt fjerner talg fra tilstoppede hårsække, og giver håret et lille løft fra hårrødderne.

Herefter fordeler man Nioxins Conditioner i længderne, og lader den virke i 2-3 minutter. Den tilfører håret masser af fugt, så man undgår at det knækker samt giver det en øget styrke. 

Til slut er der en leave-in spray med til hovedbunden, som indeholder pebermynte, der opfrisker hovedbunden og sætter blodcirkulationen rundt om hårsækkene i gang. 

Følger du rådene med søvn, kost og pleje burde du ikke se meget til ammehåret. Hvis du dog efter 6 måneder fortsat taber meget hår, anbefales det at tage forbi sin læge til en blodprøve. 

Den er god nok