Efterårets 5 hudplejefavoritter

Af Marte Skinlo Gundersen | Kosmetolog
Efteråret nærmer sig med hastige skridt, men frygt ej! Vi guider dig til, hvilke hudplejeprodukter du skal bruge dette efterår!
Efterårets 5 hudplejefavoritter

Sommeren er forbi, og det er tid til at gøre din hud klar til efteråret. Sol, saltvand og varmt vejr tager hårdt på huden, hvilket kan få den til at se mat, grå og livløs ud. Lad sommergløden vare hele efteråret med hjælp fra disse 5 must have produkter!

1. Retinol

Retinol fungerer som et vidundermiddel for din hud! Kort sagt er retinol en meget aktiv antioxidant, og en af de mest kraftfulde ingredienser vi kender, når det kommer til hudpleje.

Retinol fordele:

 • Eksfolierer huden
 • Reducerer fine linjer og rynker
 • Dyb rensning af porer
 • Efterlader huden fyldigere
 • Stimulerer produktionen af kollagen
 • Giver et frisk og glødende look

De fleste fra aldersgruppen 25+ vil kunne have gavn af at starte med retinol 1-2 gange om ugen om aftenen inden de går i seng. Tilvend din hud gradvist den kraftfulde ingrediens for at undgå rød, flaget og irriteret hud. Brug altid solcreme i løbet af dagen, når du bruger retinol som en del af din hudplejerutine.

2. Fugt

Varmere vejr og sol fører til udtørring af både krop og hud. Det kan få huden til at blive rød, irriteret og kløende. Nu hvor efteråret er på vej, og vejret bliver koldere, er det vigtigt, at vi genopretter hudens fugtbalance med masser af fugt! Tilføj et hyaluronsyre serum til din hudplejerutine for et ekstra fugtboost. Har du brug for et produkt, der både beroliger, fugter og lindrer irritation? Se efter et serum, der indeholder Niacinamid!

3. Øjenmasker

De fleste af os er allerede tilbage til en travl hverdag. Og derfor er det slut med at sove længe om morgenen. Vi er mange, som kæmper med hævelse og trætte øjne om morgenen. Start din dag på den bedst mulige måde og brug en øjenmaske, enten før eller mens du lægger din makeup for at spare tid. En god øjenmaske reducerer hævede øjne og efterlader det sarte øjenområde fugtet. Prøv den budgetvenlige Collagen Crystal Eye Bag Mask eller en luksusudgave fra Peter Thomas Roth.

4. Ansigtsolier

Som allerede nævnt er fugt helt nødvendig for at pleje huden efter sommeren og ind i efteråret. Ansigtsolier er designet til at give ekstra fugt og næring, og låse alle de gode ingredienser ind i huden. Kombiner din ansigtsolie med en gua sha, og mindsk samtidig hævelser og betændelse i huden.

Vores top 3 favorit ansigtsolier til efteråret:


 1. Murad Multi-Vitamin Infusion Oil
 2. Kora Organics Noni Glow Face Oil
 3. Babor Rejuvenating Face Oil

4. Læbepleje

Når vejret bliver koldere, får de fleste af os tørre læber. Beskyt og fugt dine læber med en fugtgivende og nærende læbepomade. Start allerede nu, så dine læber er beskyttet maksimalt til de kolde og sure vintermåneder. Har du ekstra tør og skællende hud på læberne, bør du investere i en læbescrub.

Få fyldigere læber, helt naturligt:

 1. Skrub dine læber inden du går i seng
 2. Påfør et tykt lag af en nærende læbepomade eller læbemaske

Voila! Du vågner op med fyldigere, fugtige læber. Hvis du vil have endnu mere fylde, så prøv en lip plumper. Se vores udvalg - her.


5. … og glem ikke SPF!

Selvom sommeren er ovre, er det stadig vigtigt at fortsætte med at bruge solcreme. Gør det til en god vane at bruge solcreme hver eneste dag, som den sidste del af din hudplejerutine. Bruger du solcreme hver dag, mindsker du risikoen for hudkræft, solskader, pigmentpletter og tidlig aldring af huden.

MERE FRA LUXMAGAZINE

Kend forskellen på BB Cream, CC Cream og DD Cream!

Kend forskellen på BB Cream, CC Cream og DD Cream!

Du har sikkert allerede hørt om BB Cream, men måske ikke CC Cream og DD Cream. Ved du virkelig, hvad disse tre produkter er, og hvad de kan?
Månedens 5 beauty favoritter

Månedens 5 beauty favoritter

Mangler du inspiration til dit næste beauty-køb? Vi har samlet 5 favoritter, som du ikke bør gå glip af - og hvorfor! Læs mere om dem her.
Budget, luksus eller midt imellem?

Budget, luksus eller midt imellem?

Hvor meget skal det koste at få en smuk hud? Det får du svaret på her - vi har fundet 3 af de bedste ansigtscremer i 3 forskellige prisklasser.
Den er god nok