Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
00'er parfumer

Duften af 00'erne

Af Sulaima Tollesen
Hvad er 00’erne for dig? Overplukkede øjenbryn? Lavtaljede jeans? Celebritydufte? Vi tager dig med på et trip down memory lane til det famøse årti.

Kan du huske hvad der trendede i 00’erne? 👖

00’erne er et årti som vi sent glemmer! Årtiet er også kendt under navnet The Noughties, som er et ordspil over ordene nought (nul), og naughty (fræk). Og fræk, vild og vovet var lige præcis hvad 00’erne var. Årtiet var præget af en masse markante og nyskabende trends, som de seneste år er kommet tilbage på mode.

Det er umuligt at tænke på 00’erne uden at mindes den blomstrende popkultur med legendariske popikoner såsom Britney Spears, Xtina, Usher og Justin Timberlake. 🎤 Og det kan godt være at vi binge-watcher mange serier i dag, men i 00’erne sad man altså også klistret til fjernsynet, når ugentlige serier som The O.C., LOST, 24 timer og Desperate Housewives rullede ind over skærmen. Hvem husker ikke den ultimative nougthies-babe, Eva Longoria, på joggingtur i Wisteria Lane iført velourtracksuit? 

Noughties fashion var præget af et vivar af uforglemmelige trends såsom super lavtaljede skinny jeans (og dertilhørende højtsiddende g-strenge), crop tops, brede bælter, slangeskind, cargo pants og UGGs. På madscenen sås en del søde tendenser, herunder frosted cupcakes, farverige macarons i alle afskygninger og iskaffe, der boomede mere end nogensinde før. 🧁

Men udover musik, tv-serier, mode og mad, så var der også en række ikoniske parfumer, der så dagens lys tilbage i 00’erne. Og mange af disse dufte er stadig blandt vores absolutte favoritter den dag i dag.
Disse parfumer giver dig flashback til 00’erne

00’erne bød på en perlerække af ikoniske dufte - nogle blev til evergreens, mens andre gik i glemmebogen. Vi har samlet 5 dufte, som fluks tager dig med tilbage til de ikoniske år omkring og efter årtusindskiftet.

Gucci Rush (1999)

Okay okay, det kan godt være at Guccis Rush blev lanceret i 1999, men duften var banebrydende for sin tid og en klar frontløber for hvad der var i vente i 00’erne. 🚨

Det ligger i navnet at Rush er en parfume, der indgyder spontanitet. Det er en vild og utæmmet duft, der skyller ind over dig som en pludselig indskydelse, som en lyst eller en forelskelse. Duften er girly uden at være klassisk feminin. Den prøver ikke at være sofistikeret, men læner sig mere over i det vilde og uregerlige. Guccis Rush er duften af at ramme dansegulvet på en pakket klub. Den tangerer til det syntetiske, men på den tillokkende måde, ligesom farverigt syrligt slik. 🍭 Duftens dry-down er overraskende varm og aromatisk, og en del mildere end lige efter påføring. 

Ligesom duften er flakonen dristig. Den er udført i knaldrød plastik, hvilket understreger dens udtalte rebelske attitude. Og som bonus plastikbeholderen det muligt at have parfumen med sig i tasken.

Duftnoter i Gucci Rush


Topnoter: Fersken, californisk gardenia og afrikansk freesia

Hjertenoter: Koriander, damask rose og jasmin

Bundnoter: Patchouli, vanilje og vetiver


Britney Spears Fantasy  (2005)

Er du en girly girl med hang til glimmer og glitter? ✨ Det bliver du i hvert fald efter et par sprøjt af Britney Spears’ ikoniske duft Fantasy

Fik vi sagt ikonisk? Fantasy er nemlig blevet intet mindre end et symbol på 00’erne og denne status kan nok tilskrives kvinden, der lægger navn til duften, nemlig Britney Spears. Iført rød latex-suit eller skolepigeuniform sang og dansede popstjernen sig ind i enhver teenagepiges hjerte, værelse og parfumesamling. Fantasy er nok 00’erne mest populære celebrityduft. 

Fantasy er skabt i selv samme ånd som Britneys musik. Duften er sødmefuld, saftig og full on girly. Med sin legesyge, lysende og ungdommelige karakter lader Fantasy os drømme . Fantasy kan bruges i dagtimerne såvel som i de sene nattetimer. 

Fantasys indpakning skriger 00’erne. Parfumens flakon er inspireret af en kærlighedseliksir: Den er kugleformet, magenta og har små indlejrede Swarovskikrystaller, der glimter om kap. Den er alt for meget og helt sin egen - og vi elsker det! 💎

Duftnoter i Britney Spears Fantasy

Topnoter: Kiwi, lychee og kvæde

Hjertenoter: Hvid chokolade, cupcake, orkidé og jasmin

Bundnoter: Moskus, irisrod og træ


Dolce & Gabbana Light Blue (2001)

Solskin, siciliansk kystliv og bølgernes brusen? 🌊 Alt dette, bare på en flaske - dét er hvad Dolce Gabbanas populære Light Blue indkapsler. 

Well, mange ord er allerede sagt om denne parfume, for Light Blue er en af de 00’er dufte, der er gået hen og blevet en decideret evergreen. Med Light Blue bevæger vi os væk fra de sødmefulde 00’er-dufte og mere over i de friske og citrusagtige. Parfumen er ren, sprød og dejlig casual, og er derfor oplagt til daglig brug. Det er duften af lyse dage, solkysset hud, løst tøj og nærvær. Det er en frugtig floralduft, hvor citrussen indiskutabelt spiller hovedrollen. 🍋 Duften er så ren og læskende at man får lyst til at drikke den (FYI: don’t!). 

Er du til friske dufte? Så er Light Blue ikke til at komme uden om. Og er du på udkig efter en en opløftende duft, der ikke er for dominerende, men interessant nok til at tiltrække rosende ord? Så kommer Light Blue til at være din nye go-to.

Duftnoter i Dolce & Gabbana Light Blue

Topnoter: Siciliansk citron, æble, cedertræ og klokkeblomst

Hjertenoter: Bambus, jasmin og hvid rose

Bundnoter: Cedertræ, moskus og rav


Juicy Couture Viva La Juicy (2008)

Yeeees, så er de søde 00’er dufte tilbage! Denne gang i bling-bling og pink sløjfe! Juicy Coutures Viva La Juicy er en skamløs, feminin og JUICY duft til kvinder, der ikke viger for spotlightet.

Du kender sikkert Juicy Couture for deres populære velour-tracksuits, der var et absolut musthave, hvis man skulle være med på moden i 00’erne. Selvsamme feminine energi har brandet formået at overføre til signaturparfumen Viva La Juicy. Viva La Juicy er en girly parfume med pondus - citrusnoterne er et kærkomment frisk pust, hvis man ikke er til de udtalt søde og pudrede dufte. Parfumen er super frugtig, delikat og forførende med en lille snert af Mean Girls over sig (tænk Regina George) 💅

Flakonen er overdådigt udstyret med både sløjfe, guld-tingeltangel og krystalformet prop og vil utvivlsomt pynte på ethvert makeupbord. 

Duftnoter i Juicy Couture Viva La Juicy

Topnoter: Vilde bær og mandarin

Hjertenoter: Gardenia, kaprifolium og jasmin

Bundnoter: Karamel, nougat, vanilje, rav og sandeltræ


DKNY Be Delicious (2004)

Be Delicious fra DKNY er en parfume, det er svært ikke at kunne lide. Ligesom med Light Blue er vi ovre i den lettere ende, og selvom duften er sød har den en masse friske noter, som afbalancerer den perfekt og gør duften til en ægte crowdpleaser.

DKNY’s Be Delicious er en frisk og charmerende hverdagsduft til energiske kvinder. Den har et lidt sporty twist samtidig med at den er både sød og feminin. De sprøde grønne æbler træder tydeligt frem blandt duftnoterne og giver parfumen en særdeles saftig karakter. 🍏 Be Delicious er en oplagt forårs- og sommerduft, og dens afdæmpede karakter gør den til en perfekt hverdagsparfume. 

Og har du set flakonen? Den er da ikke til at stå for: Formet som et æble, der ligger perfekt i hånden og med den smukkeste klare grønne farve. Er du på udkig efter en simpel, men charmerende 00’er duft, så er Be Delicious en ren vinder. 

Duftnoter i DKNY Be Delicious

Topnoter: Agurk, grapefrugt og magnolia

Hjertenoter: Grønt æble, liljekonval, tuberose, viol og rose

Bundnoter: Sandeltræ og rav

Den er god nok