Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Derfor er øjencreme så vigtig

Derfor er øjencreme så vigtig

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Vores fine hud omkring øjnene har i høj grad brug for god pleje og fugt, men ikke hvilken som helst creme virker her

Huden omkring øjnene har ingen talgkirtler. Derfor opstår der hurtigere rynker, da huden ikke producerer det fedtstof kaldet sebum, som er hudens egen smørelse. 

Derfor er det vigtigt at bruge en god øjencreme, hvis du vil minimere fine linjer og rynker. De fine linjer og rynker dannes nemlig hurtigere på en tør hud.

Da jeg arbejdede med hudplejekonsultationer hørte jeg ofte, at mange kunder ikke brugte øjencreme, eller blot brugte deres almindelige dagcreme ved øjenområdet. En almindelig dagcreme er til ansigtet, og er federe i konsistensen i forhold til, hvad huden ved øjenområdet kan absorbere. Du kan i stedet risikere hævede øjne ved brug af ansigtscreme her.

For at huden kan optage cremen, skal den være fremstillet specielt til den fine hud ved øjnene, men hvilken slags øjencreme skal du så vælge? 

Start med at tag et kig på huden omkring dine øjne, og se efter hvad du har brug for. Er huden tør, rynket,  er der mørke rander eller måske pigmentpletter? Når du har fundet ud af, hvad din øjencreme skal gøre, kan du bedre målrette din søgning. 

Sådan påfører du øjencreme

Øjencreme skal bruges morgen og aften, og en lille øjencreme på 15 ml bør holde de næste 4-6 måneder.

Når du påfører øjencremen, så tag en lille smule på spidsen af din ringefinger, da den ikke er så stærk, og dup forsigtigt rundt på benet under øjet og oppe under øjenbrynet, så trækker huden omkring øjnene selv den fugt, som den har brug for. 

Selvom smilerynker giver liv og karakter til ansigtet, vil en øjencreme hjælpe huden med at se frisk og udglattet ud, også når du ikke smiler. 

Den er god nok