Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Passer din skilning til din ansigtsform?

Passer din skilning til din ansigtsform?

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Side- eller midterskilning? Har du styr på hvilken hår-skilning, der passer bedst til din ansigtsform? Læs med her, inden du beslutter dig.

Er du i tvivl om, hvor din skilning i håret skal gå fra? I midten eller måske i siden? Det at sætte din skilning et par få centimeter anderledes end den sædvanlige, kan gøre en stor forskel for dit udseende. Men, hvilken hår-skilning passer egentlig bedst til dig og din ansigtsform?

Uanset om du har en oval, rund, hjerteformet, firkantet, trekantet eller aflang hovedform, så findes der en hår-skilning, som egner sig bedst til dig. Den helt rigtige skilning kan nemlig være med til at fremhæve eller blødgøre kanter og træk i ansigtet - uanset om du har kort eller langt hår. Er du nysgerrig? Så læs med her og bliv klogere.

Find din ansigtsform

Der findes groft sagt seks forskellige ansigtsformer. Og selvom vi kigger os i spejlet hver dag (sikkert også flere gange om dagen), så er det ikke lige altid, at de fleste kender deres ansigtsform.

Jeg har samlet to hurtige metoder, hvorpå du nemt kan finde din ansigtsform. Det skal dog lige siges at disse metoder ikke er 100% skudsikker, men det er et godt udgangspunkt - og hvem ved, måske det rent faktisk passer på dig?

Måle-metoden

I denne metode skal du bruge et selfie-billede. Eller rettere sagt: Mere et-portræt billede. Du kan få hjælp af din mor, veninde, kæreste eller en selvudløser-knap til at tage billedet. Billedet skal tages forfra og tæt på. Lokkerne skal være sat tilbage i en hestehale, så din ansigtsform er helt blottet.

Print billedet ud, eller smid det ind i computeren, og så er det ellers frem med linealen. Her skal du måle følgende afstande:

  • Bredden af dit ansigt - mål hvor dine kindben er bredest = A
  • Bredden af dit ansigt - mål hvor din kæbe er bredest = B
  • Bredden af din pande - mål hvor den er bredest (typisk midt imellem bryn og hårgrænse) = C
  • Længden af dit ansigt - mål fra toppen af din hårgrænse til spidsen af din hage = D

Resultat:

  • Ovalt ansigt - (D) er halvanden gang så lang som bredden (A)
  • Rundt ansigt - (D) er lig eller tæt på bredden (A)
  • Hjerteformet ansigt - Hvis dit ansigt er smalt ved kæbebenet (B) og bredt ved kindbenet (A) og panden (C)
  • Aflangt ansigt -  Hvis (D) er længere end bredden (A)
  • Firkantet ansigt - (D) er lig eller tæt på bredden (A), men ikke er rundt
  • Trekantet ansigt - Hvis det er bredest ved kæbebenet (B) og smallere ved kindben (A) og pande (C)

Tegne-metoden

Denne metode er lidt mere simpel, men heller ikke skudsikker. Stil dig foran spejlet. Tag håret tilbage i en hestehale og find fx. en lip liner frem. Tegn dit ansigt som du ser på spejlet. Bum, så har du en tegning af din ansigtsform.

Hvilken hår-skilning passer så til mit ansigt?

Oval ansigtsform

Denne ansigtsform kendetegner sig ved at have brede kindben, smal pande og en smal afrundet hage. Oftest er længden af dit ansigts ca. halvanden gang så lang som bredden, og du er bredest ved kindbenene.

Hvis du har denne ansigtsform, vil mange sikkert synes, at du er heldig. Den aflange ansigtsform kan nemlig bære alle skilninger, så uanset hvor du sætter din skilning, eller hvilken frisure du har, vil det være klædeligt. Så prøv dig roligt frem og find din yndlings. 

Don’ts: No one - Lucky you :-)

Hjerteformet ansigtsform

Er du meget bred over dine kindben og pande, men din kæbelinje er smal og din hage går ned i en spids, så er dit ansigt hjerteformet. Præcis som den ovale ansigtsform, kan et hjerteformet ansigt bære de fleste frisurer og hår skilninger.

Don’ts: Undgå en kort frisure med for meget fylde i toppen. Det vil kun få det nederste af dit ansigt til at se smallere ud.

Trekantet ansigtsform

Det trekantede ansigt kan til forvirring godt minde om et hjerte ansigt, men i virkeligheden ligger forskellen i kindbenene. De brede kindben skal dog ikke skjules. Fremhæv dit trekantede ansigt med en kort klip eller lagdelte snit med lige præcis den hår-skilning, du ønsker.

Don’ts: Hvis du ikke vil fremhæve kæben, så skal du undgå midterskilning.

Rund ansigtsform

Denne ansigtsform har fyldige kinder, smal pande og er rund omkring hagen. 

Hvis du har en rund ansigtsform, kan du bryde det ved at lave en midterskilning eller en dyb sideskilning, da det vil være med til at give ansigtet en mere aflang facon. En mellemlang og lang frisure vil også være god til den runde ansigtsform, da den vil give mere længde til ansigtet. 

Don’ts: Undgå en bobbet og kort page eller et helt lige pandehår, da dette vil gøre ansigtsformen mere rund og skabe en asymmetri. Hvis du drømmer om pandehår, kan du gå efter et mere blødt et med uskarpe kanter, så hovedformen bliver blødgjort mere. 

Firkantet ansigtsform

En firkantet ansigtsform har en bred pande, markerede kindben samt bred kæbelinje. 

Til dig med en firkantet ansigtsform er det vigtigt, at du ikke sætter din skilning i for bredt, da dette vil tydeliggøre de firkantede linjer i ansigtet endnu mere. Prøv derfor med en let sideskilning eller midterskilning, og måske en klipning med langt skråt pandehår, som indrammer ansigtet blødt. 

Don’ts: Du bør helst holde dig fra lige pandehår, eller en skarp page, der slutter ved kæbelinjen. Dit firkantede ansigt vil blot se endnu mere markant ud.

Aflang ansigtsform

Denne ansigtsform har stort set lige bred pande, kindben og kæbeparti. 

Hvis du har en aflang ansigtsform, vil det være flot med en sideskilning, da dette vil bryde den aflange form i ansigtet. En midterskilning vil hurtigt fremhæve formen, og gøre ansigtet mere langt. Hvis du alligevel tyr til en midterskilning, så sørg for at skabe noget volume i frisuren enten ved at få klippet etager, som du krammer op med et volumeprodukt eller ved at style bløde krøller med enten glatte- eller krøllejern. Den aflange ansigtsform kan nemlig hurtig få et for fladt udtryk i frisuren. Et pandehår i den aflange ansigtsform kan være rigtig godt, da det kan “afkorte” lidt af formen.

Don’ts: Har du et i forvejen langt ansigt, vil et endnu længere hår, bare få dit ansigt til at se ekstra langt ud. Drop derfor rapunzel-frisuren.

Frisør tip! Sådan sætter du din hår-skilning

Hvis du ønsker at flytte din hår-skilning efter at have haft den placeret samme sted i mange år, vil dit hår sikkert automatisk sætte den samme sted hver gang du har været i bad og børstet hår. Det kræver nemlig lidt tilvænning for hårstråene at ligge i en ny retning. Meeeen det er ikke en helt umulig opgave. Håret skal blot hjælpes lidt på vej, indtil det er faldet på plads.

Start med vådt hår

Red håret helt tilbage med din hårbørste, og inddel håret i den hår skilning du ønsker. Du kan med fordel bruge hårstylingsprodukter til opgaven fx. en mousse eller et root-lift produkt. Dit stylingprodukt vil ligeledes hjælpe med, at give håret et hold helt nede fra hovedbunden af.

På Luxplus kan du finde hårmousse og root-lift produkter fra prisvindende brands som fx. Redken og Maria Nila.

Nu skal håret tørres

Efter du har placeret din nye hår-skilning og brugt dit foretrukne stylingprodukt, så skal håret tørres. Brug en hårtørrer eller andet styling tool. Vær opmærksom på, at placere varme på den nye hår-skilning, så håret lægger sig i den retning. Afslut med kold luft på føntørren for at “låse” den nye form fast.

Tip! Denne metode med først varm luft til at forme håret og derefter kold luft til at låse den nye form fast, kan du også bruge til at skabe volume i hele håret. Vend blot hovedet nedad og blæs med varm luft indtil det er tørt. På den måde bliver hårrødderne løftet. Afslut med den kolde luft, mens hovedet stadig er nedad. Sving nu hovedet op og ryst håret på plads og nyd din fyldige frisure - med din helt nye hår skilning!

Den er god nok