øjenskygge palette og pictorial

Julemakeup: 3 forskellige øjenmakeup-looks

Af Camilla Klarskov | Beauty blogger
Vores gæsteblogger Camilla har tryllet tre fantastisk flotte øjenmakeup-looks frem, som er perfekte til julefrokoster, juleaften og nytårsaften!

Julen nærmer sig med hastige skridt, og måske er du allerede begyndt at planlægge, hvilket outfit du skal have på den 24. december. Men har du også overvejet, hvilken makeup du skal bære på årets hyggeligste aften? Juleaften er en god anledning til at gøre lidt mere ud af makeuppen end sædvanligt, og heldigvis bugner Luxplus med lækre produkter, der er oplagte at gøre brug af! 

Jeg har derfor udvalgt tre smukke, budgetvenlige øjenskyggepaletter fra Luxplus, og skabt ét julet øjenmakeuplook med dem hver. Pictorials – altså guides via billeder – til de tre looks finder du lige her! Der både et klassisk julelook, et smokey julelook og et farverigt julelook, som forhåbentligt vil give dig lidt inspiration til din egen julemakeup.


Det klassiske julelook

Et klassisk julelook, som mange kvinder har båret en juleaften i deres liv, består af lidt glimmer og en knivskarp winged eyeliner. Denne lille palette fra Isadora er et fint valg til dette look, da paletten udelukkende består af matte og shimmery naturfarver. Looket passer til alle outfits, og er desuden ideelt, hvis du pønser på at bære den klassiske, knaldrøde læbestift på årets juleaften.Step 1: Start med at klargøre dine øjenlåg med en øjenskyggeprimer, der sørger for at holde på makeuppen hele aftenen. Brug derefter farve #1 på hele øjenlåget og op til øjenbrynet.

Step 2: Læg farve #2 i hele globelinjen, gerne med en blending-børste. Det fremhæver konturerne på øjenlåget, og får dig til at se mere frisk ud. 

Step 3: Læg farve #3 (gerne med en lidt mindre og tættere børste) på hele øjenlåget under globelinjen. Tilføj også lidt af farven i den inderste øjenkrog og på brynsbenet som en highlighter.

Step 4: Læg en winged eyeliner for at skabe illusionen af et mere mandelformet øje. Jeg kan varmt anbefale denne eyeliner fra Maybelline, der er supernem at arbejde med.

Step 5: Påfør mascara.

Step 6: Afslut med falske vipper, hvis du vil have ekstra festlige øjne.Det gyldne, smokey julelook

Guld er i allerhøjeste grad en julefarve, og derfor ideel at udsmykke øjnene med på juleaften. Er du glad for markerede og intense øjne, er dette look et klassisk go-to – også d. 24. december! Til looket har jeg valgt W7s prisvenlige Beat It Eye Palette, der med 12 forskellige skygger byder på et uendeligt antal kombinationer. Du kan altså følge min guide til et gyldent smokey eye eller skabe din helt egen version. Looket går desuden perfekt med både røde, nude eller rosa læber!Step 1: Start med at prime øjenlåget med øjenskyggeprimer og dernæst farve #1 over hele låget, så makeuppen holder hele aftenen.

Step 2: Læg farve #2 i globelinjen (gerne med en stor, fluffy blending-børste), der skaber grundlaget for dit smokeyeye og en naturlig overgang mellem de farver, du kommer til at bruge senere.

Step 3: Brug en mindre og tæt børste til at lægge farve #3 på den yderste halvdel af øjenlåget. Blend den indad, cirka to tredjedele ind mod øjenkrogen, og op i globelinjen, så overgangen mellem farverne ser naturlig ud.

Step 4: Læg farve #4 og #5 på den inderste del af øjenlåget, og blend den sammen med den mørke farve (#3), du netop har lagt på den yderste halvdel. 

Step 5: Så er det tid til at lægge sidste hånd på selve øjenskyggen. Tilføj fx en af de lyse, glitrende skygger i øjenkrogen og på brynsbenet, for at skabe en oplysende effekt. Læg også den mørke farve #3 lige under øjet, så øjet indrammes. Og hvis du vil have et endnu mere smokey look, kan du tilføje farve #6 samme sted, som du har lagt farve #3. Slut af med mascara.

Step 6: Påfør et par falske vipper for et sæt ekstra dramatiske smokey eyes.Det blommefarvede julelook

Er du frisk på at sætte lidt farve på dit julelook, må du skynde dig at anskaffe Redemption Palette Romantic Smoked-paletten fra Revolution Makeup. Paletten indeholder blandt andet de fineste violette og blommefarvede øjenskygger, som du kan bruge til at skabe et smukt julelook. Perfekt, hvis du planlægger at bære sølvfarvede smykker eller en fin nude-farvet læbestift.Step 1: Start som altid med at prime øjenlåget med en primer, efterfulgt af en hudfarvet skygge over hele låget. Her er farven #1 ideel.

Step 2: Brug farve #2 i hele globelinjen og blend godt ud med en stor, luftig øjenskyggebørste.

Step 3: Brug en lille, tæt børste til at påføre farve #3 og #4 i den yderste og inderste del af øjenlåget, således at det midterste stykke af øjenlåget (lige over iris) stadig er hudfarvet. Blend også farven ind i globelinjen.

Step 4: Påfør nu farve #5 på midten af øjenlåget og blend eventuelle hårde kanter mellem midten og den yderste samt inderste del af øjenlåget. Læg også den mørke farve #3 langs den nederste vippekant.

Step 5: Læg farve #6 som en highlighter i den inderste øjenkrog og på brynsbenet. Påfør også mascara.

Step 6: Påfør valske vipper for ekstra intense øjne. Den er god nok