Garnier hårfarve

Hårfarve guide

Af Lonni Sandbjerg | Frisør
Er du i tvivl om du skal ofre penge på en farvning hos frisøren, eller om du skal kaste dig ud i en hjemmefarve? Få frisørens tanker om hårfarvning..

I min tid i frisørfaget har jeg haft mange kunder, som er kommet ind med hår, som de har hjemmefarvet. Alle frisører vil sige “gud nej, never ever do it!” Jeg har det på denne måde: Hvis du læser lidt op, og ellers bruger din sunde fornuft, så hvorfor ikke?! I årene inden jeg selv blev frisør, brugte jeg hjemmefarve utallige gange. Nogle gange virkede det perfekt, andre gange blev det en “hovsa!”

Lidt om hårfarvning

Når du sidder hos en frisør, kan hun blande en hårfarve helt specifikt til dit ønske. Hun tager også et kig på, om dit hår er blevet behandlet før, hvilken stand håret er i, og hun laver en professionel vurdering af hvad dit hår kan tåle. Ordet “tåle” er vigtigt i denne sammenhæng, for hvis frisøren laver en for stærk hårfarve blanding i forhold til dit hår, kan hun komme til at lave det som hedder en “kemisk afbrænding” - That’s right, this happens. Derfor skal du altid, ALTID være bund ærlig, når din frisør spørger ind til hvad du har foretaget dig. 

Hjemmefarvning

Når du køber en hjemmefarve, har fabrikanten lavet en “forhåndsblanding”. Det betyder, at lige netop denne farve er blevet blandet så “alle” kan benytte sig af den. Meeeen det er alligevel ikke helt rigtigt. Hårfarven kan jo ikke regne ud om dit hår er tykt, tyndt eller behandlet før. Det er her du skal læse lidt op på hvilken hårfarve du køber. Heldigvis er der en vejledning til, hvordan du skal gøre i pakken. De fleste købefarver er beregnet til jomfruhår. Jomfruhår er hår, som ikke har været behandlet før. 

Personligt synes jeg, at købefarve er ok, hvis du blot skal have en touch up i f.eks. mørke toner (Hvis du for eksempel har brunt hår, og gerne vil have sort eller sort/blåt hår). Hvis du derimod har blondt hår, og gerne vil have sort hår, så synes jeg bestemt du skal gå til frisøren, for man kan ikke farve blond til sort uden at forpigmentere først. Forpigmentering betyder, at man tilfører pigmenter i det blonde hår for at holde på den sorte farve. Ellers vil resultatet blive gråligt, plettet  - fesent :(

Tip

Husk altid at bruge tid på hårpleje efter farvning, om det er hjemme eller hos en professionel.
Nogle af mine yndlings produkter er Uniq One, Kerastase eller Moroccanoil. Virkelig life savers når håret er blevet tørt og slidt af farvning!

Den er god nok