Find den rigtige makeup pensel

Find den rigtige makeup pensel

Af Lonni Sandbjerg
Hvad er bedst? Ægte hår? Syntetiske hår? Hvilken slags pensel skal jeg vælge? Få svaret her..

Er det virkelig så vigtigt hvilken makeup pensel jeg bruger?

Det korte svar: JA, uhyre vigtigt hvis du gerne vil have en nem påføring og et professionelt resultat.
Når du lægger makeup, er det det samme som at skabe et kunstværk. Du lægger makeup på til daglig fordi du gerne vil fremhæve det du bedst kan lide ved dig selv, og du lægger makeup på til fester i kraftigere farver for at det skal kunne ses, og fordi en fest uden farver bare er kedeligt ;)
Har du f.eks. nogensinde stået foran spejlet og lagt en god foundation og concealer, blot for at få det ødelagt af din øjenskygge som drysser ned ad kinderne? Dette “uheld” kan være en kombination af flere faktorer: 


1. Det kan være din øjenskygge simpelthen er for gammel og derfor er blevet for tør til at arbejde med. 

2. En for dårligt sammenpresset øjenskygge 

3. Du har glemt din primer

4. Du bruger den forkerte pensel!!


Sådan vælger du den rigtige makeup pensel


Makeup pensler med ægte hår

Makeup pensler med ægte hår til skygger, pudder, blush, kort sagt alt makeup som er “tørt”.
Pensler med ægte hår er typisk lavet af: gedehår, pony eller grævling.

Syntetiske pensler

Makeup pensler til alt makeup der er “vådt”. Det vil sige flydende concealer, primer, flydende foundation, læbestift, creme skygger, creme blush osv.
Syntetiske pensler er ofte lavet af nylon.
Hovedårsagen til denne opdeling er bl.a. at syntetiske pensler ikke absorberer al den fugt som er i dit makeup. Syntetiske pensler vil ikke binde tørre øjenskygger og skyggen vil drysse. Pensler af ægte hår suger til gengæld til sig og drysser derfor ikke.
Når du bruger en pensel af ægte hår til tørre øjenskygger, binder håret på penslen pigmentet i dine skygger, og hjælper dig med at påføre skyggen uden drys. Du får altså en øjenskygge som bliver på øjenlåget som den skal. Du skal selvfølgelig aldrig bare rage din pensel ned i skyggen. Less is more. Altid.
Bruger du derimod en pensel af ægte hår til vådt makeup, vil de “rigtige” hårstrå bare suge al pigmentet op og ødelægge hårene. Du ødelægger dermed penslen og bruger også langt mere produkt end nødvendigt. 

Så husk!

Ægte = tørt
Syntetiske = vådt


Den er god nok