Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Opskrift: Bananbrød

Opskrift: Bananbrød

Af Christina Petersen-Bønding | Ernæringsekspert
Bananbrød uden smør og sukker som kan spises med god samvittighed. Brødet er bagt med modne bananer, som giver en skøn sødme.

Bananbrød uden smør og sukker som kan spises med god samvittighed. Brødet er bagt med modne bananer, som giver en skøn sødme. Sammen med kardemomme, kanel og hasselnødder får det en skøn og syndig smag. Spis det til morgenmad eller som en sund eftermiddagssnack. 


Du skal bruge (1 brød): 

4-5 modne bananer (svarer til 450g)

2 æg 

1 spsk. agavesirup

1 tsk. bagepulver

½ tsk. stødt kardemomme

1 spsk. stødt kanel 

1/2 tsk. ren vaniljepulver 

1/4 tsk. salt 

200g hvedemel

60g afskallede hasselnødder

1 rugbrødsform


Topping: 

2 spsk. kokosflager


Fremgangsmåde

Mos bananerne med en gaffel og tilsæt æg og honning. Pisk det sammen med en elpisker. Tilsæt bagepulver, kardemomme, kanel, vaniljepulver, salt og hvedemel. Pisk det hele godt sammen. 

Hak hasselnødderne groft og rør dem i bananmassen. 

Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Top med kokosflager og bag bananbrødet i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter til det er gyldenbrunt. 


Den er god nok